Adunarea Generala 14 mai 2015

BUCURESTI, STR. DOAMNA GHICA NR. 32B, BL. T3
RECONVOCARE DIN DATA DE
14 MAI 2015

Astazi, 14 mai 2015, se declara inceperea sedintei, la ora 18:45.

La sedinta au semnat cei prezenti in borderoul procesului verbal.

S-a constat prezenta unui numar de 83 de proprietari din 277. Urmare a faptului ca prima adunare din data de 30.04.2015 a intrunit un cvorum de sub 50% din membrii asociatiei s-a reconvocat azi, 14 mai 2015, o noua sedinta a Adunarii Generale a Proprietarilor din str. Doamna Ghica nr. 32B, bloc T3. Aceasta a doua convocare a fost facuta comform legii cu 10 zile inaintea sedintei, afisata la avizierul asociatiei, publicata pe site-ul asociatiei si trimisa pe e-mail. In conformitate cu prevederile legale, la cea de a doua convocare deciziile se iau cu 50% + 1 din membrii prezenti.

S-a trecut la prezentarea ordinei de zi prin vocea presedintelui.

Ordinea de zi:

1. Votarea timpului alocat pentru propuneri, sugestii și întrebări pe perioada adunării generale, pentru fiecare membru al asociației
  2. Darea de seamă a lucrărilor efectuate de la ultima adunare
  3. Prezentarea regulamentului de ordine interioară și funcționalitate a clădirii
  4. O scurtă prezentare a problemelor clădirii
  5. Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli
  6. Alegerea de noi membri ai comitetului executiv
  7. Alegerea președintelui
  8. Diverse

1. S-a trecut la votarea ordinei de zi:

Votat cu unanimitate pentru, 0 (zero) voturi impotriva, 0 (zero) abtineri.

Presedintele a cerut ca timpul de exprimare a opiniilor fiecarui membru pentru fiecare problema sa nu fie mai mare de 2 minute.

Votat cu unanimitate pentru, 0 (zero) voturi impotriva, 0 (zero) abtineri.

1. Pentru punctul doi de pe ordinea de zi presedintele a dat citire Darei de seama. Cu aceasta ocazie membrii prezenti au putut afla care sunt problemele cu care s-a confrutat asociatia si cum au fost rezolvate, ce imbunatatiri s-au adus cladirii samd. Darea de seama este atasata acestui proces verbal, ca Anexa nr.1
  1. La punctul 3 al ordinei de zi s-a prezentat regulamentul de ordine interioara si funcționalitate a clădirii, denumit, in continuare „Regulamentul”.

Regulamentul a fost citit membrilor prezenti si a fost anuntat amendamentul facut de George Boruna, prin e-mail. Amendamentul dlui. Boruna cerea sa fie introduse si amenzi, in caz de incalcare a Regulamentului, iar propunerea acestuia a fost adaugata la Regulament. Regulamentul este in Anexa 2 al acestui process verbal.

1. Votat cu unanimitate pentru, 0 (zero) voturi impotriva, 0 (zero) abtineri.
  1. La punctul 4 s-a facut prezentarea problemelor cu care se confrunta in continuare asociatia si buna functionare a cladirii. Atasat la prezentul proces verbal ca Anexa nr. 3.
  1. S-a trecut la aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli

Presedintele a cerut urmatoarele:

• asa cum s-a aratat in anexa de la punctul 4, pentru a evita indexarea inexacta a apei s-a propus schimbarea contoarelor de apa, ramanad ca presedintele sa caute oferte si acestea sa fie discutate si votate de catre comitetul executiv.

Votat cu unanimitate pentru, 0 (zero) voturi impotriva, 0 (zero) abtineri.

• Asa cum s-a aratat in anexa de la punctul 4, din prezentarea problemelor cladirii privind cheltuielile alocate pe cota parte indiviza a celor 35 de apartamente aflate inca in proprietatea SC Euro Habitat SRL, societate in insolventa, pentru care nu se plateste nimic de 3 ani, Asociatia riscand astfel sa ajunga in imposibilitate de plata, s-a propus ca aceste cheltuieli sa fie sustinute de ceilalti proprietari pana la rezolvarea situatiei. Acest lucru sa fie valabil doar pana ce aceste aparatamente vor fi transferate catre terti. Imediat ce fiecare apartament va fi transferat, i se va aloca cheltuielile aferente lunare. Dupa calculele facute, suma totala este aproximativ de 3.500 de lei (poate fi diferita de la o luna la alta).

Votat cu unanimitate pentru, 0 (zero) voturi impotriva, 0 (zero) abtineri.

• S-a discutat modul de distribuire a acestei datorii catre ceilalti mebrii. Au fost facute doua propuneri amandoua de catre presedintele asociatiei care fusese rugat de catre dl. Horia Borosina ca aceasta cheltuiala sa fie impartita pe cota parte indiviza. Cea de a doua propunere a fost ca aceasta cheluiala sa fie impartita in mod egal la numarul de apartamente fiind o datorie a asociatiei care nu are legatura cu consumul sau cu cota parte indiviza. Argumentul adus in favoarea platii in mod egal este si faptul ca cei cu apartamente cu 3 camere nu au nicio vina ca exista aceasta datorie si astfel sa sustina ei mai mult din datoria create de altii.

S-a trecut la vot. Astfel:

7 voturi pentru impartirea datoriei pe cota parte indiviza, 12 voturi pentru impartirea datoriei in mod egal, 49 abtineri.

In concluzie a ramas ca datoria sa fie impartita in mod egal. Aceasta se va face in contul fondului de rulment ramanand sa-il recuperam in viitor de la Euro Habitat SRL, societate aflata in insolventa si/sau de la viitorii proprietari ai acestor apartamente. Imediat ce aceaste apartamente vor fi transferate catre terti ele vor fi scoase din lista apartamentelor pentru care s-a adoptat aceasta hotarare. Lista apartamentelor este atasata acestui process verbal la anexa 4

• sa adaugam un minim fond de reparatii permenent pentru a putea sa remediem defectele care inca mai exista in cladire cum ar fi infiltratiile si orice alta problema s-ar mai putea ivi. Suma prezentata este de 1.225 lei lunar impartita conform legii la cota parte indiviza.

Votat cu unanimitate pentru, 0 (zero) voturi impotriva, 0 (zero) abtineri.

• S-a discutat si faptul ca o data la 3 ani contoarele de apa trebuie sa fie supuse verificarii periodice. Contoarele de apa au iesit toate din perioada in care trebuiau sa fie verificate. Aceasta actiune costa destul de mult iar modul in care se face nu este benefic membrilor asociatiei. Acestea trebuie scoase si timp de o saptamana verificate metrologic de catre o firma specializata. Pentru a nu fi supusi lipsei apei pe perioada verificarii acestora, avand in vedere preturile de achizitionare a unor apometre noi, se dovedeste mai ieftin si mai practic sa le schimbam. Pentru a incerca sa avem o evidenta cat mai exacta a consumului de apa s-a propus ca acestea sa fie schimbate de catre asociatie pe costul proprietarilor. Comitetul executiv urmeaza sa caute cele mai bune oferte si sa decida compania de la care sa fie achizitionate acestea.

Votat cu unanimitate pentru, 0 (zero) voturi impotriva, 0 (zero) abtineri.

• S-a propus ca structura actuala a asociatiei sa ramana astfel: Presedinte, un cenzor, 5 membrii ai Comitetului Executiv (inclusiv presedintele), si instalatorul blocului care sa ramana in continuare Nicolae Zamfir, urmand ca eventualele indatoriri ale unui administrator sa fie preluate de catre Comitetul Executiv si semnate de catre Cenzor.

Votat cu unanimitate pentru, 0 (zero) voturi impotriva, 0 (zero) abtineri.

• S-a propus ca salariul presedintelui sa ramana la 4.300 lei net, cel al lui Nicu Zamfir la 2.003 lei net si 500 lei net pentru renumerarea cenzorului, plus taxele catre stat in functie de modificarile legislative. Valoarea totala a salariilor cu taxe se ridica data prezentului process verbal la 11.726 lei lunar.

Votat cu unanimitate pentru, 0 (zero) voturi impotriva, 0 (zero) abtineri.

• S-a propus ca firma de contabilitate sa ramana in continuare Prosys Audit SRL cu un onorariu lunar facturat de 800 de lei (fara TVA) – in prezent firma este neplatitoare de TVA

Votat cu unanimitate pentru, 0 (zero) voturi impotriva, 0 (zero) abtineri.

• S-a propus ca firma de curatenie sa ramana in continuare Phoenix Mar SRL cu un onorariu lunar facturat de 3.418 de lei plus TVA 24%, adica un total de 4.238,92 lei

Votat cu unanimitate pentru, 0 (zero) voturi impotriva, 0 (zero) abtineri.

restul cheltuielilor curente se efectueaza comform legislatiei in vigoare si contractelor incheiat cu furnizorii dupa cum urmeaza:

• Supercom pentru colectarea gunoiului menajer
  • Apa Nova pentru consumul apa
  • GDF Suez pentru consumul de gaze
  • EPPOWER pentru energie electrica
  • Schindler Romania SRL pentru intretinerea lifturilor
  • Interada SRL– intretinere interfon si supraveghere video
  • Romtelecom pentru telefonie si internet s.a.m.d.
    conform facturilor primite.

1. Alegerea de noi membri ai comitetului executiv

Din cauza faptului ca dl. Emil Sandulescu nu mai locuieste in bloc locul a devenit vacant. Presedintele il propune pe dl. Adrian Teslovan. Astfel membrii comitetului executiv sunt:

Alin Drugau

Flavius Carnaru

Dan Petre

Adrian Teslovan

1. Alegerea președintelui si a cenzorului

S-a cerut reconfirmarea domnului Florin Cristian Vasile in functia de presedinte al asociatie si a domnului Cosmin Gheara in functia de cenzor.

1. Diverse

Nu au mai fost discutate ale probleme

PV AG 14 Mai 2015