Comunicat de presa 17 noimebrie 2010

Comunicat de presa din partea Asociaţiei Cumpărătorilor din Ansamblul imobiliar Planorama

In data de 09 noiembrie 2010 a fost publicat in Buletinul Procedurilor de insolventa raportul administratorului judiciar numit provizoriu, S.C CONEXPERT SRL, reprezentata legal de Ion Constantin, in dosarul societatii comerciale Euro Habitat SRL.

In urma analizei raportului de activitate Asociatia Cumparatorilor reprezentata prin Societatea de avocatura Neacsu si Asociatii a decis contestarea raportului din urmatoarele motive:

– administratorul judiciar provizoriu Ion Constantin a notificat noi termene pentru inregistrarea cererilor de admitere a creantelor impotriva debitoarei Euro Habitat SRL. Aceasta presupun o prelungire de 64 de zile, cu mult peste perioada maxima legala de 30 de zile si reprezinta o incalcare grava a art. 62 alin. 2 din Legea nr. 85/2006

– administratorul judiciar provizoriu Ion Constantin nu a anuntat judecatorul sindic ca este suspendat din calitatea de practician in insolventa la data numirii sale, inducand-ul pe acesta in eroare

– administratorul judiciar provizoriu Ion Constantin nu si-a indeplinit obligatiile legale presupuse de activitatea de administrare:

o nu a aratat cauzele reale ale intrarii creditoarei Euro Habitat SRL in insolventa. In opinia acestuia vina pentru situatia proiectului Planorama revine crizei financiare si contractelor dezavantajoase semnate cu prestatorii de servicii si cumparatori

o nu a analizat si nu a concluzionat responsabilitatea persoanelor de conducere ale Eurohabitat in  esecul proiectului

o a ajuns la concluzia falsa ca cea mai mare parte din esecul proiectului revine clientilor care au reziliat contractele sau care nu au vrut sa mai continue platile si nu realitatea: proiectul nu a fost finalizat la termenele promise iar dezvoltatorul nu a oferit o perspective asupra finalizarii acestuia

o nu a realizat o socoteala clara a modului de folosire a banilor investiti in proiectul Planorama de catre creditoarea Euro Habitat. Astfel, suma necesara finalizarii acestuia variaza de la o pagina a raportului la alta (800000 EUR la pag. 9 si 850000 EUR la pag. 10)

o nu a publicat nici pana la aceasta ora Tabelul Preliminar al Creditorilor. Atasam acestui comunicat si lista cererilor creditorilor depusa de catre Neacsu & Asocatii SCA in termenele legale. Ne asteptam ca la publicarea acestui tabel de catre Administratrul Judiciar mare parte din acestia sa lipseasca, asa cum am  fost amenintati de catre administrator. Lista se va gasi spre download si e site-ul https://asociatia-planorama.ro/ la sectiunea “SITUATIA ACTUALA”.

Aceasta contestatie este necesara si pentru a fi sustinuta cererea de inlocuire a administratorului judiciar provizoriu, datorita lipsei de profesionalism a acestuia si a conduitei discretionare si profund partinitoare in favoarea creditoarei Eurohabitat.

Facem prin intermediul dvs. un apel către toţi cumpărătorii ale căror interese nu sunt încă reprezentate de o persoană cu expertiză relevantă să ia legătura cu Reprezentanţii cumpărătorilor pentru a acţiona unitar. Persoanele de contact sunt: Florin Vasile (asociatieplanorama@gmail.com) şi Horia Boloşină (hbolosina@yahoo.com).

Solicităm pe această cale sprijinul instituţiilor Statului Român şi a Administraţiei Publice Locale şi implicarea acestora în rezolvarea unei situaţii cu implicaţii şi consecinţe sociale grave pentru un număr de peste 500 de familii.

Cont pentru plata întreținerii

ASOCIATIA DE PROPRIETARI TURN T3
CIF: 28993486
ING BANK
Cont: RO33INGB0000999905573937
Str. Doamna Ghica 32B, sector 2, Bucuresti