Taxa specială de salubrizare a fost prelungită cu încă 2 luni

Taxa specială de salubrizare pentru persoane fizice a fost prelungită cu încă 2 luni

Primăria Sectorului 2 nu s-a înțeles cu Supercom asupra condițiilor contractuale astfel încât a trebuit să prelungească perioada în care persoanele fizice erau obligate să încheie un contract cu firma de salubriazare, pentru o perioadă de două luni (Iunie și Iulie).

Informația este preluată de pe site-ul Primăriei Sector 2 iar mai jos aveți textul copmplet

Este în valoare de 10 lei/persoană/lună și acoperă serviciile de colectare selectivă, ridicare, transport și depozitare la groapă.

Taxa poate fi plătită până pe 31 martie 2022. Vom da și o nouă hotărâre de consiliu prin care ne vom asigura că nu se percep penalizări.

E bine să știți care sunt motivele ce au determinat prelungirea cu încă 2 luni a taxei speciale de salubrizare:

– Tarifele avansate de furnizorul de salubritate sunt mult prea mari – 788 lei/tonă. Valoarea este mult mai mare comparativ  cu tarifele practicate la celelalte sectoare pentru aceleași servicii. De exemplu, la Sectorul 1 tariful este de aproximativ 600 lei; la Sectorul 4 de 550 lei/tonă +tva.

– Reprezentanții Primăriei Sectorul 2 au cerut furnizorului și  fundamentarea acestor tarife, pe care nu am primit-o până în prezent.

– Reprezentanții Primăriei Sectorului 2 au cerut furnizorului de salubritate actualizarea ultimului tarif ( 7.11 x 1.59 -indice de creștere al serviciilor).

Obiectivul nostru este ca fiecare cetățean să colecteze selectiv și să plătească un preț corect pe cât gunoi produce. Până primim din partea furnizorului tarife corecte și echitabile față de cetățenii sectorului 2, am prelungit taxa specială de salubrizare cu încă 2 luni.

Ținem la transparență, iar locuitorii Sectorului 2 trebuie să știe că, Primăria Sectorului 2 va continua să plătească serviciile de ridicare, transport, depozitare deșeuri pe baza ultimului tarif votat de Consiliul Local – tariful din 2007, în valoare de 7.11 + TVA + taxa pe economia circulară.

Urmează ca Direcția de Venituri Buget Local Sector 2 să vă transmită decizia de impunere. Cu aceasta ocazie, vă încurajăm să vă faceți cont online pe platforma Direcției de Venituri Buget Local Sector 2, unde sunteți automat notificați – https://www.impozitelocale2.ro/ . De la un click distanță, puteți face plăți electronice rapid, dar și declarații online. Fără timp pierdut în trafic. Fără timp pierdut la ghișee. Fără dependență de programul de lucru.

Găsiți informația pe site-ul Primăriei Sctorului 2 la link-ul de mai jos:

Cont pentru plata întreținerii