Comunicat de presa al Cumparatorilor din Complexul Planorama

Incompetenta sau reavointa in justitia Romana

La termenul din data de 26.01.2010, judecatorul sindic Mircea Moldovan a admis initial cererea cumparatorilor de constatare a nulitatii numirii administratorului judiciar provizoriu SC CONEXPERT SPRL. In mod surprinzator si neintemeiat, judecatorul sindic nu a admis decat in parte cererea acelorasi cumparatori de constatare a nulitatii tuturor actelor de procedura infaptuite de catre administrator, pastrand tabelul preliminar intocmit de acesta si actele subsecvente acestuia.

Ulterior, amanand pentru data de 02.02.2011 dezbaterile asupra cererii unuia dintre creditori, Bear Project Sase SRL, de anulare a Hotararii Adunarii Generale a Creditorilor din data de 14.01.2011 ce a avut ca obiect inlocuirea administratorului judiciar provizoriu, judecatorul sindic a revenit in mod nelegal asupra propriei decizii de constatare a nulitatii numirii initiale a SC CONEXPERT SPRL si a dispus amanarea sine die a dezbaterilor asupra contestatiilor formulate de catre cumparatori si alti creditori impotriva tabelului preliminar al creantelor, fara a stabili un termen de judecata in acest sens. Mai mult, judecatorul sindic a dispus, in sarcina administratorului judiciar a carui numire tocmai o anulase, realizarea unei evidente a contestatiilor existente impotriva tabelului preliminar al creantelor, dovedind in acest fel necunoasterea cauzei. Fara a dispune nici macar un termen de executare de catre administratorul judiciar a acestei masuri, judecatorul sindic a lasat practic  stabilirea datei judecarii contestatiilor asupra tabelului preliminar la discretia persoanei care a intocmit acest act!

Aceste masuri nelegale si fara precedent, care reprezinta incalcari ale obligatiei judecatorului sindic de a asigura efectuarea cu celeritate a actelor si operatiunilor prevazute de lege, afecteaza in mod grav interesele cumparatorilor si ale tuturor celorlalti creditori. Impiedicarea realizarii conform legii a drepturilor acestora in procedura insolventei debitoarei Euro Habitat SRL conduce nu doar la prelungirea abuziva a situatiei in care cumparatorii titulari de creante nu au drept de vot in Adunarea Generala a Creditorilor dar si la amanarea nejustificata a intregii proceduri.

Reamintim ca acelasi Judecator Sindic, Mircea Moldovan, a numit pe Conexpert SPRL ca Administrator Judiciar in cazul Euro Habitat desi Constantin Ion (practicianul Conexpert) era suspendat. Acelasi judecator nu a luat nici o decizie vis-à-vis de nici o contestatie facuta de catre creditori cu privire la suspendarea lui Constantin Ion dar nici fata de ilegalitatile si inadvertentele din raportul  si tabelul preliminar depus cu tardivitate si cu erori grave de catre administratorul judiciar

In prezent Conexpert cere 40.000 de euro si s-a trecut in tabelul preliminar cu creanta alaturi de restul creditorilor. Suma pe care o cere este ilegala pentru ca el nu numai ca nu avea cum sa practice dar in hotarirea prin care a fost numit administrator exista si o suma lunara cu care ar fi trebuit sa lucreze. Suma este de 2.000 Ron pe luna. Adica maximum 14.000 ron iar el s-a trecut cu suma de 171.344,8 Ron. Tabelul il puteti downloada de aici:

TabelPreliminarRectificatBPI_28012011

Conexpert e in capul tabelului.

Cerem ajutorul presei si asteptam ca aceasta sa ia parte miercuri la termenul din data de 02.02.2011, orele 9.00, pe bd. Unirii, nr. 37, la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VII-a Comerciala, completul 5, etaj 1, sala 131.

In alta oridine de idei, dar raminind in subiectul mesajului consideram ca este esentiala realizarea de catre banca Piraeus Romania SA a redresarii debitoarei, conform intentiei de reorganizare depusa la dosarul cauzei si confirmata prin comunicatul recent adresat cumparatorilor.

Documentul il gasiti sa-l downloadati aici:

Mesaj cumparatori Planorama (1)

In acest sens, avand in vedere numirea de catre adunarea creditorilor a administratorului judiciar propus de catre banca, consideram ca aceasta intentie a bancii poate fi intarita, in perioada de observatie a debitoarei, numai prin inceperea realizarii transferurilor de proprietate in blocul T3 al Complexului Planorama, in cadrul unui plan de masuri adoptat si aprobat de catre banca si administratorul numit chiar la propunerea sa.

Cont pentru plata întreținerii

ASOCIATIA DE PROPRIETARI TURN T3
CIF: 28993486
ING BANK
Cont: RO33INGB0000999905573937
Str. Doamna Ghica 32B, sector 2, Bucuresti